Facebook oglašavanje

Postavljanje sistema za automatsko reklamiranje na socijalnim mrežama.

Zašto Vam je potreban Facebook advertising?

Prava osoba

Veoma detaljne opcije za pronalaženje ciljne publike omogućuju vam da se reklamirate samo svojoj publici.

U pravo vreme

U Srbiji Facebook mrežu aktivno koristi 3,2 miliona korisnika. Sa Facebook oglasima moguće je da dođete do njih i kada su u pokretu na bilo koji tip smart uređaja.

 

Sa pravom porukom

Podelite vašu ličnu priču kroz različite formate oglasa kao što su fotografije, video, vrteška, slajd šou ili canvas.

 

Pročitajte blog post: 10 Razloga zašto da koristite Facebook za reklamiranje.

Najčešće postavljana pitanja

Najčešće postavljana pitanja u vezi sa reklamiranjem na Facebok socijalnoj mreži.

<svg id="curveUpColor" xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" version="1.1" width="100%" height="100" style="position:absolute; padding-bottom:o; margin-bottom:0; fill: #3b5998; stroke: #3b5998; bottom:0px;" viewBox="0 0 100 100" preserveAspectRatio="none"><path d="M0 100 C 20 0 50 0 100 100 Z"></path></svg>
Da li je Facebook marketing pogodan za moju firmu?

Prednost ove socijalne mreže je što je decentralizovana, postoji više načina da dođete do svoje publike. Bilo da imate preduzeće koje posluje u lokalu ili imate nacionalnu pokrivenost, vašu publiku možete da nađete na Facebook mreži.

Koliko je vremena potrebno da bih mogao da pratim rezultate kampanje?

Rezultati Facebook kampanje su vidljivi skoro u realnom vremenu, ali da bi se iz takvih podataka izvukli neki zaključci, bilo bi poželjno da kampanja ide između 30 i 40 dana.

Da li moja Facebook stranica zaista nešto vredi?

Svedoci smo dramatičnog pada u organskom dosegu Facebook postova u poslednje 2 godine. Firme, organizacije i privatni korisnici su osetili smanjen domet njihovih postova bez korišćenja plaćenih oglasa. Bez obzira na ovo, fanovi vaše Facebook stranice su verovatno i vaša najbolja publika za reklamiranje, i imaju veću šansu da kupe nešto kod vas nego ljudi koji nisu deo vaše grupe.

Koga mogu da targetiram i na koji način?

Ciljna publika je verovatno najpotcenjeniji aspekt kvalitetne kampanje. U zavisnosti od regije u kojoj želite da se reklamirate, možete da tražite svoju publiku po:

Lokaciji – ova moćna opcija dozvoljava precizno targetiranje i u manjim sredinama i idealna je za lokalni marketing.

Godine/Pol/Jezik – na ovaj način možete da filtrirate svoju publiku po godinama, polu ili jeziku.

Interesovanja/Ponašanje – ovo napredno targetiranje zaista daje neverovatne rezultate, ali pazite, kod naprednog targetiranja, cena klika ili reakcije zna biti i po 30x uvećana.

Konekcije – ovo je interesantan dodatak sekciji publike zato što dozvoljava da retargetujete ljude koji su već odradili određenu akciju na vašem websajtu.

Kako Facebook obračunava cenu oglasa?

Cena Facebook oglasa se formira zavisnosti od tipa kampanje. Facebook oglasi funkcionišu na principu aukcije. Ukoliko imate kvalitetnije optimizovanu kampanju od konkurencije, za vas će oglas biti jeftiniji.

1. Ukoliko se kampanja optimizuje za posete vašem websajtu, Facebook formira cenu po kliku.
2. Ukoliko želite branding kampanju za vašu firmu, Facebook će naplaćivati po drugoj jedinici za merenje. U pitanju je jedinica Impressions a ona se gleda po broju prikazanih oglasa vašoj ciljnoj publici.
3. Dnevni unikatni domet – na ovaj način ni jedna osoba neće videti vaš oglas više od jednom, i oglas će se naplaćivati po broju isporučenih oglasa.

 

 

Šta je remarketing / retargeting?, da li mi to treba?

Retargeting je jedan od najboljih alata u Facebook arsenalu. Ovaj sistem omogućava praćenje korisnika koji su posetili vaš websajt i puštanje oglasa samo tim ljudima i to relevantnu poruku na osnovu stranice proizvoda ili usluge koji je korisnik posetio.

Ovo je verovatno i najjeftini sistem oglašavanja na internetu.

Niste našli odgovor na svoje pitanje?  Postavite svoje pitanje ovde.

<svg id="curveDownColor" xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" version="1.1" width="100%" height="100" style="position:absolute; padding-top:0; margin-top:0;fill: #3b5998; stroke: #3b5998; top:0px;" viewBox="0 0 100 100" preserveAspectRatio="none"><path d="M0 0 C 50 100 80 100 100 0 Z"></path></svg>

Skopljanska 2a/5

Sombor, Serbia

office@open360.net

+381 63 548 406

Share This